Hozzávalók a piskótához:
6 tojás
6 evőkanál liszt / nem baj ha púpos/
6 kanál cukor
Csipet só
A krémhez:
5dl habtejszín
10dkg csokoládé,
1kanál kakaó
10dkg vaj, vagy margarin
Porcukor, ízlés szerint
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük a csipet sóval. Nem kell túl keményre, csak annyira, hogy ha a habverőt kivesszük, csúcsot képez a hab és a vége kicsit visszahajlik. A sárgáját fehéredésig verjük a cukorral, majd a habhoz adjuk, óvatosan beleforgatjuk. Nem baj ha még nem egyenletes! Kanalanként adjuk hozzá a lisztet, vigyázzunk, a habot ne törjük össze. Egy 26 cm tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, vagy vékonyan megkenjük olajjal, és megszórjuk lisztel. 200 fokra, előmelegített sütőbe tesszük, 10 perc után mérsékeljük a hőfokot 20- 30 fokkal. Nem szabad nyitogatni a sütőt, mert megfázik a piskótánk és össze fog esni. Húsz perc után nézhetünk rá, tűpróbáig sütjük. Rácsra téve hűtjük ki.
Krém:
A habtejszínt kemény habbá verjük. A csokit a vajjal gőz fölött felolvasztjuk, beletesszük a kakaót, ás a porcukrot, óvatosan hozzá adjuk a keményre vert tejszínt. Vigyázzunk, a csokis krém ne legyen forró, mert a tejszínünk könnyen kicsapódik.
Betöltés:
A kihűlt piskótát éles késsel három lapba vágjuk. A krémet három részre osztjuk, megtöltjük a lapokat. A maradék krémmel, körbe kenjük a torta külsejét, és díszítjük.
Én, ennek a tortának a tetejére, sima vajkrémet tettem / vaj+ porcukor habosra keverve/.
Jó sütögetést!
Jó étvágyat hozzá!