Katianyus süt-főz

Pizzás csiga

Fénykép0140 másolata másolata

 

Szinte nincs is olyan család, ahol ne szeretnék a pizzát. Én kicsit újra gondoltam.

Hozzávalók:

A tésztához:
                   50dkg liszt
                     3dkg élesztő
                     1 tojás
                    15dkg margarin
                     2dl tejföl
                     1kanál só

Töltelékhez:

                       20dkg darált hús /lehet pulyka is/
                        3evőkanál olaj
                        1közepes fej hagyma
                       10dkg gomba
                         1 kanál liszt
                         2dl paradicsomlé
                        Só, bors, 1 gerezd foghagyma.
                        Ízlés szerint zöld fűszerek / petrezselyem, snidling, koriander,
                        csipet majoránna/

tetejére:         1 tojás 7-8dkg reszelt sajt.

Elkészítés: A tésztához a lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk. Az élesztőt kb féldeci langyos vízbe morzsoljuk, amibe kávéskanálnyi cukrot teszünk. Hagyjuk felfutni. A lisztet jól elkeverjük a margarinnal, a közepébe mélyedést készítünk, ide kerül a tojás a felfutott élesztő a tejföl, és a só. Összedolgozzuk. Ha összeállt, deszkára téve pár percig gyúrjuk. Könnyű, sima tésztának kell lennie. Ruhával letakarva kelni hagyjuk.

A hagymát apró kockára vágjuk, üvegesre pirítjuk a három kanál olajon. A darált húst a hagymára tesszük, kevergetve fehéredésig sütjük. Közbe beletesszük a sót, borsot zúzott foghagymát. Ha a húst, túl száraznak látjuk, egy pici vizet önthetünk alá. A gombát vékony szeletekre vágjuk, és a húshoz adjuk. Párperc keverés után, meghintjük a kanál lisztel, jól átforgatjuk, majd felöntjük a paradicsomlével. A zöld fűszereket mindig a végén adjuk az ételhez, amikor már csak egy-két percig főzzük, hogy a jellegzetes ízeit megtartsa. Hagyjuk hűlni.

Ha a tészta duplájára kelt, lazán átgyúrjuk és kb 1cm-re kinyújtjuk. Igyekezzük téglalap alakúra nyújtani, könnyebb lesz vele dolgozni. A kihűlt paradicsomos húst egyenletesen elterítjük a tésztán és lazán feltekerjük. A kész roládot másfél-két centisre feldaraboljuk, sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól távol helyezzük, legyen helye a tésztának megkelni.
Az így elkészült csigákat felvert tojással megkenjük, megszórjuk a reszelt sajttal. 180fokra előmelegített sütőbe 20 perc alatt készre sütjük.

Ha valaki nem szereti a paradicsomos ételeket, helyette használhat tejfölt, vagy főző tejszínt.

Jó sütögetést!
Jó étvágyat hozzá.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!