Katianyus süt-főz

Krémes karalábé főzelék

 

                                                  

 

 

A karalábé sokunknak a nemszeretem kategóriába tartozik. Azt tudjuk, hogy a sült krumplinak is más íze van, ha karikára van vágva, más, ha hasábra, megint más, ha vékony csíkokra, vagy kockára. Sült krumpli mind, mégis más ízű. Így van a karalábéval is. Főzve van egy nekem legalábbis nem tetsző íze, de natúr sütve finom. Nálam a karalábé főzelék, tiltó listán volt, eddig. Ugye, karalábé darabok vannak a főzelékbe, aminek szerintem nincs jó íze. De mivel sok karalábém van a kertbe, valamit kezdeni kell vele. Hát főztem főzeléket, amit össze turmixoltam, és valami fejedelmi lett. Íme, a recept.

Hozzávalók.

500g karalábé

késhegynyi őrölt kömény

fél csomag petrezselyem

1gerezd foghagyma

1kanál liszt

2kanál zsír

2kanál sűrű tejföl

Elkészítés:

A kockára vágott karalábét annyi vízbe tesszük oda főni, ami éppen ellepi. Sózzuk, beletesszük az őrölt köményt, és puhára főzzük.

Amikor a karalábé megpuhult, a kanál lisztből, a két kanál zsírral világos rántást készítünk, ráöntjük a karalábéra, egyet rottyantunk rajta. Levesszük a tűzről, bele tesszük a finomra vágott petrezselymet, és a két kanál tejfölt, és bot mixerrel, jól eldolgozzuk. Finom, krémesnek kell lennie.

Kínálhatjuk, főtt, sült húsokhoz, fasírthoz. Gyönge csirkepörkölttel is finom.

 

Jó étvágyat

Jó fözöcskézést

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!