Katianyus süt-főz

Hamis csirkecomb, pankomorzsás bundába

                                   

Pankomorzsa, hasonló mint a zsemlemorzsa, csak kenyérből készül és durvább szemcséjű. A megszikkadt kenyeret a héja nélkül, amilyen apróra csak lehet, összetépkedik, ahogy szárad, úgy dörzsölik szét. Száradás után át kell szitálni, hogy a nagyon apró „lisztes” rész ne maradjon benne. A pankomorzsa nagyobb szemű, mint a zsemlemorzsa, vastagabb, roppanósabb lesz tőle a panír. Szokták ízesíteni kurkumával, vagy tört pirospaprikával.

Hozzávalók

 4db egész csirkecomb

50dkg burgonya

10dkg reszelt sajt

1 tojás

2zöldhagyma

1 hegyes zöldpaprika

3gerezd fokhagyma

3cm gyömbér /1kk szárított/

só, bors, kurkuma, kiskanál pirospaprika

Panírhoz

4 tojás

3kanál liszt

30dkg pankomorzsa

Elkészítés

A csirkecombokat megtisztítjuk, lehúzzuk a bőrét és sós vízben oda tesszük főni. /én tettem hozzá leveszöldséget/. A burgonyát jól megtisztítva, Héjában megfőzzük.  Amikor a hús már jön le a csontról, kiszedjük a /levéből lehet leves/. Kicsontozzuk a húst, apróra tépkedjük, a csontokat eltesszük félre. A krumplit összetörjük, és a húshoz adjuk, beleütjük a tojást, hozzá adjuk a reszelt sajtot. A fokhagymát, gyömbért apróra daraboljuk, a zöldhagymát, a hegyes zöldpaprikát felkarikázzuk, és hozzá adjuk a krumplis húshoz. Jól összedolgozzuk. Sózzuk, borsozzuk, kiskanál kurkumát adunk hozzá, és a tört pirospaprikát / frissen durvára tört szárított paprikát /. A kész keverékből nagyobb ökölnyi darabokat veszünk, hosszúkásra igazítjuk, és a csontot úgy tesszük bele, hogy kis combocskáknak látszódjanak. Jól össze kell nyomkodni, hogy ráragadjon a csontra. Lapostányérba tesszük a lisztet, a tojást egy mélyebb edénybe ütjük, jól kikeverjük kevés sóval, a pankómorzsát tálba öntjük / én erre egy mélyen kis tálat szoktam használni/ Lisztbe, tojásba, majd a pankómorzsába megforgatjuk a húsokat, bő, közepesen forró olajban sütjük. Papírtörlőre szedjük ki. Kínálhatunk mellé rizst, párolt zöldséget.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!