Pankomorzsa, hasonló mint a zsemlemorzsa, csak kenyérből készül és durvább szemcséjű. A megszikkadt kenyeret a héja nélkül, amilyen apróra csak lehet, összetépkedik, ahogy szárad, úgy dörzsölik szét. Száradás után át kell szitálni, hogy a nagyon apró „lisztes” rész ne maradjon benne. A pankomorzsa nagyobb szemű, mint a zsemlemorzsa, vastagabb, roppanósabb lesz tőle a panír. Szokták ízesíteni kurkumával, vagy tört pirospaprikával.
Hozzávalók
4db egész csirkecomb
50dkg burgonya
10dkg reszelt sajt
1 tojás
2zöldhagyma
1 hegyes zöldpaprika
3gerezd fokhagyma
3cm gyömbér /1kk szárított/
só, bors, kurkuma, kiskanál pirospaprika
Panírhoz
4 tojás
3kanál liszt
30dkg pankomorzsa
Elkészítés
A csirkecombokat megtisztítjuk, lehúzzuk a bőrét és sós vízben oda tesszük főni. /én tettem hozzá leveszöldséget/. A burgonyát jól megtisztítva, Héjában megfőzzük. Amikor a hús már jön le a csontról, kiszedjük a /levéből lehet leves/. Kicsontozzuk a húst, apróra tépkedjük, a csontokat eltesszük félre. A krumplit összetörjük, és a húshoz adjuk, beleütjük a tojást, hozzá adjuk a reszelt sajtot. A fokhagymát, gyömbért apróra daraboljuk, a zöldhagymát, a hegyes zöldpaprikát felkarikázzuk, és hozzá adjuk a krumplis húshoz. Jól összedolgozzuk. Sózzuk, borsozzuk, kiskanál kurkumát adunk hozzá, és a tört pirospaprikát / frissen durvára tört szárított paprikát /. A kész keverékből nagyobb ökölnyi darabokat veszünk, hosszúkásra igazítjuk, és a csontot úgy tesszük bele, hogy kis combocskáknak látszódjanak. Jól össze kell nyomkodni, hogy ráragadjon a csontra. Lapostányérba tesszük a lisztet, a tojást egy mélyebb edénybe ütjük, jól kikeverjük kevés sóval, a pankómorzsát tálba öntjük / én erre egy mélyen kis tálat szoktam használni/ Lisztbe, tojásba, majd a pankómorzsába megforgatjuk a húsokat, bő, közepesen forró olajban sütjük. Papírtörlőre szedjük ki. Kínálhatunk mellé rizst, párolt zöldséget.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: