Sokan nem szeretik a sertésmájat, mert nehéz jóra elkészíteni. Könnyen megkeményedik. Sózni csak a készételt szabad, mert a sótól kemény lesz. Ezzel szemben, a csirkemáj puha marad, sózhatjuk főzés közben is.
Hozzávalók
400g csirkemáj
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50-60 g füstölt szalonna
só, bors,
1 teás kanál pirospaprika
Elkészítés
A májat megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, arany barnára sütjük. A hagymát felkarikázzuk, és a szalonna zsírjára dobjuk. Amikor a hagyma már kezd színt kapni, de még nem barna, rá tesszük a májat. Sűrűn megkeverve nagyobb lángon addig sütjük, amíg a máj is pirulni nem kezd. Sózzuk, borsozzuk, bele tesszük a pirospaprikát, és felöntjük fél deci vízzel. 15 -20 percig főzzük.
Nokedlit, tésztát, vagy krumplit adhatunk mellé. Savanyúság illik hozzá.
Elkészíthetjük sertés májból is, csak akkor a szalonna helyett, zsírt, használjunk, mert a szalonna sósságától kemény lesz a máj. Ha sertésmájból készítjük, csak tálalás előtt sózzuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: