Katianyus süt-főz

Pirított csirkemáj, sok hagymával

                                                

Sokan nem szeretik a sertésmájat, mert nehéz jóra elkészíteni. Könnyen megkeményedik. Sózni csak a készételt szabad, mert a sótól kemény lesz. Ezzel szemben, a csirkemáj puha marad, sózhatjuk főzés közben is.

 

Hozzávalók

400g csirkemáj

1 nagy fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

50-60 g füstölt szalonna

só, bors,

1 teás kanál pirospaprika

Elkészítés

 

A májat megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk.  A szalonnát apró kockákra vágjuk, arany barnára sütjük. A hagymát felkarikázzuk, és a szalonna zsírjára dobjuk.  Amikor a hagyma már kezd színt kapni, de még nem barna, rá tesszük a májat. Sűrűn megkeverve nagyobb lángon addig sütjük, amíg a máj is pirulni nem kezd. Sózzuk, borsozzuk, bele tesszük a pirospaprikát, és felöntjük fél deci vízzel.  15 -20 percig főzzük.

Nokedlit, tésztát, vagy krumplit adhatunk mellé. Savanyúság illik hozzá.

Elkészíthetjük sertés májból is, csak akkor a szalonna helyett, zsírt, használjunk, mert a szalonna sósságától kemény lesz a máj. Ha sertésmájból készítjük, csak tálalás előtt sózzuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!