Katianyus süt-főz

Tejszínes csirkemell, almával

                                                   

Nem tudom ki, hogy van vele, de a csirkemellet már unom rántva, pörköltnek nekem túl száraz. Hasonló ételt már készítettem disznóhúsból, gondoltam, nem lehet az rozs, csirkemellből sem. Érdemes, édeskés almát választani, mert jobban kiadja az ízeket.

 

Hozzávalók

40dkg csirke mell

50dkg burgonya

50dkg alma

2dl főzőtejszín

1 k liszt

só bors

petrezselyem zöld

kk kurkuma

kakukkfű

olaj a sütéshez

 

Elkészítés

 

A csirkemellet, KB 2x2cm kockákra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőbe teszünk 4 kanál olajt, amin a húst lepirítjuk. Amikor kezd színt kapni, felöntjük másfél deci vízzel, fedő alatt puhára pároljuk. Amíg a hús párolódik, bő forró olajba kisütjük a húshoz hasonlóan felkockázott burgonyát. Papír törlőre szedjük ki. Az almát is kockákra vágjuk, és pár percre a forró olajba dobjuk, majd a krumpli mellé szedjük. Ha a hús, megpuhult, levesszük a fedőt, hagyjuk elfőni a levét. Amikor zsírjára sült, hozzá adjuk, a burgonyát, és az almát. Sózzuk, borsozzuk, bele tesszük a kurkumát , a kakukkfüvet, és megszórjuk, a kanál liszttel. Kicsit pirítunk rajta, és felöntjük a tejszínnel. Forrástól számítva, egy két perc alatt készre főzzük.. Hozzá keverjük az apróra vágott petrezselyem zöldet.

 

Tálalhatjuk savanyúsággal, vagy kompóttal, de szerintem a benne levő alma helyettesíti ezeket. Érdekes íz hatása van, az alma édeskés és a sós íznek. Készíthetjük, másfajta hússal is, esetleg csirkemájjal. Lehet gazdagítani, kis gombával, amit akkor teszünk az ételhez, amikor a húsnak még van kis leve, mert a gombának elég pár perc főzés, különben megöregszik, rágós lesz.

 

Jó főzőcskézést

Jó étvágyat

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!