Katianyus süt-főz

Katianyus, meggyes, joghurtos sütije, hamis gyümölcszselével

                                                            

Van úgy, hogy gyorsan kellene valamit sütni, ami hamar kész van és finom is, de egy rendes süteményre való nincs semmiből elég itthon. Ilyenkor kell a fantáziánkra hagyatkozni. Nézzük, mi van a hűtőbe, tejföl, egy nagy dobozos meggyes joghurt, 4 tojás. Liszt se sok van, viszont van egy pudingpor, egy csomag zselatin. Meggybefőtt még van, tavalyról Mit lehet ebből kihozni. Ennek a süteménynek most született a receptje is. De a visszajelzések alapján, nem utoljára készült.

Hozzávalók, a tésztához

4tojás

4k cukor

4k liszt

Krémhez

1nagypohár gyümölcsös joghúrt /meggyes v erdei gyümölcsös/

2dl tejföl

2k cukor

1csomag zselatin

1ü megy befőtt

Zseléhez

1 pudingpor /vaníliás v meggyes/

4dl meggy lé

 

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a 4 kanál cukorral jól kihabosítjuk, amíg elkezd fehéredni, és duplájára nő, ekkor bele tesszük a 4 kanál lisztet, amibe előzőleg elkevertük a sütőport, és lazán simára keverjük. A fehérjét a csipet sóval, kemény habbá verjük, hozzá adjuk a sárgájás masszát és óvatosan elkeverjük, ügyelve hogy a hab ne törjön össze. / négy tojásig nem szoktam szét választani/. egy 26 cm tortaformába, vagy egy 25X25 tepsibe öntjük 180 fokra előmelegített sütőbe harminc percig sütjük. Rácsra téve hűtjük ki.

A meggy, levet oda tesszük forrni, közbe három-négy kanállal veszünk belőle, amivel a pudingport simára keverjük. Az elkevert pudingport vékony sugárba a meggy léhez öntjük, közbe gyorsan keverjük, nehogy csomós legyen. Amikor besűrűsödött félre tesszük hűlni, a tetejére Folpackot simítunk. nem kell belenyomni csak rá simítani, ez megakadályozza, hogy bebőrösödjön.

A zselatint beáztatjuk hat kanál vízbe, a joghurtot és a tejfölt a cukorral jól elkeverjük. amikor a zselatin jól megdagadt, gőz fölött felolvasztjuk, ügyelve nehogy felforrjon, a joghurtos krémből teszünk hozzá két kanállal, amivel jól elkeverjük, majd a többi krémhez adjuk.

A piskótát két lapba vágjuk, az a lapot, ami a teteje volt vissza tesszük a formába. A kihűlt zseléről levesszük a Folpackot, két kanállal teszünk a piskóta lapra, és szépen elkenjük rajta. A joghurtos krémet ráöntjük, és kirakjuk a meggyel a tetejét, pár szemet tegyünk félre a díszítésre. beborítjuk a másik lappal, aminek a tetejére tesszük a zselét. Szép simára próbáljuk elkenni, meggy szemekkel díszítjük. 4-5 órára hűtőbe pihentetjük, hogy a zselatin megkössön. Ekkor levesszük a formára róla, vagy a tepsibe felszeleteljük. Adhatunk mellé tejszínhabot is.

 

Ezt a gyümölcs zselét más süteményekre is lehet készíteni, túros sütire narancsléből készültet szoktam tenni.

 

Jó étvágyat

Jó sütögetést

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!