A csirkehúst mindenki szereti, sütve, rántva. töltve. A töltött csirkével nekem az a bajom, hogy kevés a töltelék. A csirke mell, vagy a comb bőre alá nem sok töltelék jut. ezért én elgondolkoztam, nem lehetne e úgy megcsinálni, mint a másik húsokat. Hát alkottam.
Hozzávalók
60dkg csirke comb, vagy mellehúsa
2 szelet kenyér
5dkg füstölt szalonna
1 vöröshagyma
2gerezd fokhagyma
10dkg füstölt kolbász
a tojás
petrezselyem zöld
kurkuma
szerecsen dió
só bors
A csirkecombokat kicsontoztam, és mint a melleket szoktuk, kicsit kivertem a klopfoló sima felével, sóztam, borsoztam. A kenyeret beáztattam vízbe. A szalonnát apró kockákra vágtam, arany barnára sütöttem, beletettem a felkockázott hagymát, foghagymát és üvegesre pirítottam, kiszedtem a zsírból. A kenyereket jó erősen kicsavartam a vízből, hozzáadtam a hagymás, szalonnát, a tojást és jól kikevertem. A sózással vigyázni kell, mert a szalonna is sós. A finomra vágott petrezselyem, a kurkumát is beletettem, reszeltem bele pici szerecsendiót, és az összedarabolt kolbászt is belekevertem. Egy hosszabb tepsibe tettem benedvesített sütőpapírt, jó nagyot, hogy majd befedje a húst is. A húsokat szorosan egymás mellé tettem, a közepébe a tölteléket olyan hosszúra igazítottam, hogy végig érje a húsokat, a sütőpapír segítségével feltekertem, és 180 fokos sütőbe 1 órát sütöttem. Ekkor kibontottam a sütőpapírt, és pár percre még visszadugtam a sütőbe, hogy a teteje is megpiruljon. Hasáb burgonyával, burgonyapürével, vagy rizzsel tálaljuk. Savanyúsággal, de kompóttal is finom.
Ha valaki nem akar bajlódni a roláddal, egyesével is megtöltheti a combokat, fogpiszkálóval összetűzi. Most sült krumplival akartam, de a párom kérdezte nem lehetne e püré, de ezt egy másik posztba.
Jó főzőcskézést
Jó étvágyat
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: