Katianyus süt-főz

Töltött csirke, újra gondolva

 

 

A csirkehúst mindenki szereti, sütve, rántva. töltve. A töltött csirkével nekem az a bajom, hogy kevés a töltelék. A csirke mell, vagy a comb bőre alá nem sok töltelék jut. ezért én elgondolkoztam, nem lehetne e úgy megcsinálni, mint a másik húsokat. Hát alkottam.

 

Hozzávalók

60dkg csirke comb, vagy mellehúsa

2 szelet kenyér

5dkg füstölt szalonna

1 vöröshagyma

2gerezd fokhagyma

10dkg füstölt kolbász

a tojás

petrezselyem zöld

kurkuma

szerecsen dió

só bors

 

A csirkecombokat kicsontoztam, és mint a melleket szoktuk, kicsit kivertem a klopfoló sima felével, sóztam, borsoztam. A kenyeret beáztattam vízbe. A szalonnát apró kockákra vágtam, arany barnára sütöttem, beletettem a felkockázott hagymát, foghagymát és üvegesre pirítottam, kiszedtem a zsírból.  A kenyereket jó erősen kicsavartam a vízből, hozzáadtam a hagymás, szalonnát, a tojást és jól kikevertem. A sózással vigyázni kell, mert a szalonna is sós. A finomra vágott petrezselyem, a kurkumát is beletettem, reszeltem bele pici szerecsendiót, és az összedarabolt kolbászt is belekevertem. Egy hosszabb tepsibe tettem benedvesített sütőpapírt, jó nagyot, hogy majd befedje a húst is. A húsokat szorosan egymás mellé tettem, a közepébe a tölteléket olyan hosszúra igazítottam, hogy végig érje a húsokat, a sütőpapír segítségével feltekertem, és 180 fokos sütőbe 1 órát sütöttem. Ekkor kibontottam a sütőpapírt, és pár percre még visszadugtam a sütőbe, hogy a teteje is megpiruljon.  Hasáb burgonyával, burgonyapürével, vagy rizzsel tálaljuk. Savanyúsággal, de kompóttal is finom.

Ha valaki nem akar bajlódni a roláddal, egyesével is megtöltheti a combokat, fogpiszkálóval összetűzi. Most sült krumplival akartam, de a párom kérdezte nem lehetne e püré, de ezt egy másik posztba.

Jó főzőcskézést

Jó étvágyat

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!