Katianyus süt-főz

Egyszerű krumplis pogácsa

                                                 

Általában hirtelen felindulásból sütök krumplis pogácsát, amikor már nagyon ennék valami sósat, vagy édeset. A gyerekeimnél is sikert ért el mindig, mert gyorsan kész van. Nem kell várni a kelesztésre, vagy lesni a sütőt, mikor lesz már kész. Más felől, aki édesen akarja enni, tesz rá lekvárt, aki meg sósan, az eszi magában. Most a húshoz akartam sült krumplit, és abból ugye sok kell. A férjecském meg inkább krumplipürét akart. Így az egyik fele lett püré, a másikból meg pogácsa.

Hozzávalók

1kg krumpli

30 dkg liszt

baracklekvár

olaj a sütéshez.

 

A krumplit megfőzzük sós vízben, majd jól összetörjük.  Megvárjuk, amíg langyosra hűl. Ha melegen keverjük bele a lisztet sokat felvesz, és kemény lesz, ha viszont kihűl egészen, úgymond megmered, nem tudjuk jól elkeverni, rögös lesz. A langyos krumplihoz adjuk, a liszt felét, jól át gyúrjuk, majd, a másik felét is bele tesszük, lisztezett deszkára borítva még gyúrunk rajta, hogy szép sima legyen. 3-5 mm vastagra nyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, vagy éles késsel kockára vágjuk. Bő, forró olajba arany barnára sütjük. Tálaláskor baracklekvárt adunk hozzá.

 

Hogy milyen állású lesz a pogácsa az is hangulatfüggő. Most nem volt kedvem szaggatáshoz, így csak felkockáztam. Ízre ugyan az, mintha kerek lenne.  Nem csak barack, más lekvárt is adhatunk hozzá.

 

Jó sütögetést

Jó étvágyat

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szemesné Ster Mónika says:

    Nagyon szeretjük én is szoktam sütni


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!