Katianyus süt-főz

Töltött paprika, ahogy én szeretem

                                               

Most, hogy a lecsót tettem el, kimaradt egy üveg paradicsom, és mivel már nagyon régen készítettem, hát lett belőle töltött paprika. Több helyen ettem már, és olvasgattam recepteket is, és azt látom, sokan sós vízbe főzik ki a hússal töltött paprikákat, vagy a húsgombócokat. Ennek az ételnek igazából a paradicsom adja meg az igazi ízét, és szerintem a húsgombócokból kifőtt íznek sem szabad potyára mennie. Van aki azt vallja, hogy egy doboz sűrített paradicsom mindenképpen kell bele. Szerintem, ha házi paradicsomléből készül, ami száz százalék paradicsom,abba felesleges.

Mivel a puhára főtt paprikát nem igazán szeretem, úgy szoktam osztani, hogy legyen néhány húsgombóc a töltött paprikák mellé.

 

Hozzávalók:

7dcl sűrű paradicsomlé + 7dcl víz

5-6 húsos tv paprika

40 dkg darált hús

5-6 k rizs

1tojás

kk pirospaprika

2gerezd foghagyma

Friss bazsalikom

só bors

1k cukor

1k zsír

2k liszt

 

Elkészítés?

A paradicsomlevet  odatesszük forrni a vízzel és kevés sóval, a  bazsalikommal.  A darált húshoz adjuk a rizst, a tojást, a sót, kis pirospaprikát,a zúzott fokhagymár, borsot, és jól összedolgozzuk.  A paprikákat kicsumázzuk, kiszedjük a magjait, arra ügyelve, hogy a paprikák egészben maradjanak. Minden paprikába töltünk a darálthúsból, ami marad hús, abból tojásnyi gombócokat formálunk. Amikor a paradicsom felfort, beletesszük a megtöltött paprikákat, és a húsgombócokat, kb. negyven percig fözzük. Nem szabad rotyogtatni, mert szét esik a hús. A gombócok borzasak lesznek, én egyet szét szoktam vágni, hogy megfőtt e a rizs. Ha kész, szűrőkanállal kiszedjük a paprikákat és a húsgombócokat, és a kanál zsírból, a két kanál lisztből világos rántást készítünk, amit beleöntünk a paradicsomba, jól elkeverjük, hogy ne maradjon csomos, beletesszük a cukrot, ízlés szerint lehet több is, de akár el is maradhat. Pár perc forralás után, vissza tesszük a paprikákat és a gombócokat. Itt már el is zárhatjuk a gázt. Pár percig állni hadjuk. Adhatunk mellé sós, törött krumplit.

 

Akár paprikával, akár paprika nélkül készül ez az étel, mennyei élvezet a családnak.

Jó főzőcskézést

Jó étvágyat

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!