Katianyus süt-főz

Zellerpüré. /kép nélkül/

A zellert többnyire leveszöldségként ismerjük, pedig számtalan módon elkészíthető. A zeller elkészítésének egyetlen titka van. Fedő nélkül kell főzni, hogy eltávozhasson az illatanyag, amitől, sokan „föld”ízűnek érzik. Nem elhanyagolható a vitamin tartalma. Régen számon tartották a gyógyhatását is, elsősorban vízhajtó hatása miatt.

Nálunk, olyan gyorsan elfogyott, hogy nem volt időm fotózni

 

Hozzávalók

1 zellergumó /30-35dkg/

10dkg vaj

2kanál tejföl

őrölt kömény

 

 

Elkészítés:

A zellert meghámozzuk, kockára vágjuk, és annyi vizet öntünk rá, ami ellepi. Kis kanál sóval, kevés őrölt köménnyel puhára főzzük. Ha villával könnyedén szétnyomható, leszűrjük. Kicsit összetörjük, hozzáadjuk a vajat, és a tejfölt, bot mixerrel egyneműsítjük. Apróra vágott zeller zöldell díszítjük.

Kínálhatjuk különféle húsokkal, akár hal mellé is.

 

Ez az étel gyorsan elkészíthető, és meglepően finom. A tejfölt helyettesíthetjük tejjel is. Aki szereti, a szerecsendió ízét tehet bele egy keveset. Esetleg kis tárkonnyal is megbolondítható.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!