A zellert többnyire leveszöldségként ismerjük, pedig számtalan módon elkészíthető. A zeller elkészítésének egyetlen titka van. Fedő nélkül kell főzni, hogy eltávozhasson az illatanyag, amitől, sokan „föld”ízűnek érzik. Nem elhanyagolható a vitamin tartalma. Régen számon tartották a gyógyhatását is, elsősorban vízhajtó hatása miatt.
Nálunk, olyan gyorsan elfogyott, hogy nem volt időm fotózni
Hozzávalók
1 zellergumó /30-35dkg/
10dkg vaj
2kanál tejföl
só
őrölt kömény
Elkészítés:
A zellert meghámozzuk, kockára vágjuk, és annyi vizet öntünk rá, ami ellepi. Kis kanál sóval, kevés őrölt köménnyel puhára főzzük. Ha villával könnyedén szétnyomható, leszűrjük. Kicsit összetörjük, hozzáadjuk a vajat, és a tejfölt, bot mixerrel egyneműsítjük. Apróra vágott zeller zöldell díszítjük.
Kínálhatjuk különféle húsokkal, akár hal mellé is.
Ez az étel gyorsan elkészíthető, és meglepően finom. A tejfölt helyettesíthetjük tejjel is. Aki szereti, a szerecsendió ízét tehet bele egy keveset. Esetleg kis tárkonnyal is megbolondítható.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: