Katianyus süt-főz

mustáros csirkeszárny, gombamártással

 

 

 

 

 

A csirkehúst szinte mindenki szereti, sütve, pörköltnek vagy rántva. A szárnyát valahogy nem szeretjük panírozni, mert kicsi, sok a macera vele. A mustáros csirkeszárnyal nincs sok babrálás, csak bele a tepsibe és 35-40 perc múlva kész is.

Hozzávalók:

1kg csirke szárny

1 nagy vöröshagyma

3k tejföl

1k mustár

1 k aprított petrezselyemzöld, metélőhagyma

Kk. kurkuma, kakukkfű, rozmaring, tárkony

2gerezd foghagyma

só, bors

50ml olaj

 Mártáshoz:

1k liszt

1doboz szeletelt gomba

Elkészítés.

A tejfölt, mustárt jól összekeverjük, beletesszük a fűszereket, és 1-2 kanál olajt, hogy jól kenhető legyen. A megtisztított csirke szárnyakat egy nagyobb tálba tesszük, ráöntjük a fűszeres keveréket és jól összekeverjük, a húsokra jusson mindenhova. Az így elkészített szárnyakat, a maradék olajjal kikent tepsibe rakjuk, a maradék tejfölös keverékbe belekarikázzuk a hagymát, foghagymát, és a húsok mellé rakjuk. Alufóliával letakarva, 180fokon 30-35 percig sütjük. Ha a húsok megpuhultak, eltávolítjuk a fóliát és még öt percre visszatesszük sülni.

A kész szárnyakat kiszedjük, a visszamaradt tejfölös, mustáros olajra öntünk fél deci vizet, és fakanál segítségével kicsit megkapargatjuk a tepsit, csak azt szedjük le a tepsi oldaláról, ami könnyen lejön. Az így kapott keveréket egy lábasba öntjük, jól összeforraljuk, amikor már a víz nagy része elpárolgott rátesszük a lisztet, kicsit hagyjuk pirulni, beletesszük a gombát, és ha szükséges pár kanál vízzel hígítjuk. Szükség szerint sózzuk. Pár perc forralás után kész is.

Hasábburgonyával, vagy rizzsel tálaljuk.

Ezt az ételt el lehet készíteni másfajta hússal is. A gombamártást akár zöldségek mellé is kínálhatjuk.

Jó főzőcskézést

Jó étvágyat

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!