A csirkehúst szinte mindenki szereti, sütve, pörköltnek vagy rántva. A szárnyát valahogy nem szeretjük panírozni, mert kicsi, sok a macera vele. A mustáros csirkeszárnyal nincs sok babrálás, csak bele a tepsibe és 35-40 perc múlva kész is.
Hozzávalók:
1kg csirke szárny
1 nagy vöröshagyma
3k tejföl
1k mustár
1 k aprított petrezselyemzöld, metélőhagyma
Kk. kurkuma, kakukkfű, rozmaring, tárkony
2gerezd foghagyma
só, bors
50ml olaj
Mártáshoz:
1k liszt
1doboz szeletelt gomba
Elkészítés.
A tejfölt, mustárt jól összekeverjük, beletesszük a fűszereket, és 1-2 kanál olajt, hogy jól kenhető legyen. A megtisztított csirke szárnyakat egy nagyobb tálba tesszük, ráöntjük a fűszeres keveréket és jól összekeverjük, a húsokra jusson mindenhova. Az így elkészített szárnyakat, a maradék olajjal kikent tepsibe rakjuk, a maradék tejfölös keverékbe belekarikázzuk a hagymát, foghagymát, és a húsok mellé rakjuk. Alufóliával letakarva, 180fokon 30-35 percig sütjük. Ha a húsok megpuhultak, eltávolítjuk a fóliát és még öt percre visszatesszük sülni.
A kész szárnyakat kiszedjük, a visszamaradt tejfölös, mustáros olajra öntünk fél deci vizet, és fakanál segítségével kicsit megkapargatjuk a tepsit, csak azt szedjük le a tepsi oldaláról, ami könnyen lejön. Az így kapott keveréket egy lábasba öntjük, jól összeforraljuk, amikor már a víz nagy része elpárolgott rátesszük a lisztet, kicsit hagyjuk pirulni, beletesszük a gombát, és ha szükséges pár kanál vízzel hígítjuk. Szükség szerint sózzuk. Pár perc forralás után kész is.
Hasábburgonyával, vagy rizzsel tálaljuk.
Ezt az ételt el lehet készíteni másfajta hússal is. A gombamártást akár zöldségek mellé is kínálhatjuk.
Jó főzőcskézést
Jó étvágyat
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: