Ez a gyorsan elkészíthető sütemény is, sok mással együtt Amerikából származik. Nem kell dagasztani, keleszteni, csak összekeverni a hozzávalókat és mehet is a sütőbe. Akár frissen, még forrón is finom, de hidegen is mennyei.
Hozzávalók:
4db tojás
1.5dc tejföl
20dkg cukor
20dkg liszt
15 dkg lágy vaj vagy 0.5dl olaj
2 kanál kakaó
10dkg étcsokoládé.
fél csomag sütőpor
csipet só
Egy tálba összekeverjük a lisztet a kakaóval, a sütőporral, és a csipet sóval. Lehetőleg fém tálba tördeljük a csokit, és gőz fölött felolvasztjuk. Egy másik tálba leütjük a tojásokat, nem kell szétválasztani, és a cukorral jól kikeverjük. Beletesszük a tejfölt, és a vajat /olajt/, lazán átkeverjük, és kanalanként adagolva hozzá adjuk a lisztet, beleöntjük az olvasztott csokit. Sűrűn folyó masszát kell kapnunk. Nyomózsákba töltjük, vagy kanál segítségével a muffin kapszulával kibélelt formába adagoljuk. A kapszulákat csak háromnegyed részig töltjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Tetejét, még forrón megszórjuk porcukorral.
Adhatjuk a tésztához a csokit lereszelve, vagy apróra vágva is, intenzívebb csokis ízt adva a süteménynek, de akár el is maradhat, és egy + kanál kakaóval pótoljuk. Akár a tetejére is tehetünk a porcukor helyett olvasztott csokit. Aki szereti, gyümölcs darabkákat is tehet bele, a banán pl. nagyon harmonizál a csoki ízével. A kakaó és a csoki helyett tehetünk bele 15dkg szitán áttört túrót, vagy durvára vágott diót, mákot. Sósan is elkészíthető, a cukor helyett 1 teáskanál sót adunk hozzá, és 15dkg reszelt sajtot teszünk bele.
Ha nincs muffin formánk, egy kisebb, kb. 20×25 cm tepsibe is süthetjük, tálaláskor kockára vágva kínáljuk. Ezt a tésztát használhatjuk akár torta alapnak is, piskóta helyett.
Jó sütögetést
Jó étvágyat
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: