Ezt a süteményt nagyon egyszerű elkészíteni, még annak is sikerülni fog, aki nem tud piskótát sütni. Szinte percek alatt elkészül, ezért váratlan vendégeknek ideális. Amíg várjuk, hogy lefőjön a kávé, a tészta, és a krém összeállítható. Mire a társaság megissza a kávét, már meg is sült. Kis tere-fere, és már mehetünk is tölteni. a vendégek meglepetése garantált.
Hozzávalók:
Tésztához:
5 tojás
5 kanál cukor
4 kanál liszt /púpos/
1kanál kakaó
5kanál víz
csipet só
1kk kanál sütőpor.
Krémhez:
500ml tejszínhab
20dkg csoki
1-2 kanál cukor
Egy nagy gáz tepsit kibélelünk sütőpapírral. a sütőt bekapcsoljuk 170 fokra.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből, a csipet sóval, kemény habot verünk. A sárgájához adjuk a cukrot, és fehéredésig, de legalább 4-5 percig verjük, a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a kakaót és a sütőport, kanalanként adjuk a sárgájás habhoz, óvatosan beleforgatjuk, amikor már nagyon sűrűnek érezzük, hozzá adjuk a vizet, elkeverjük, és a maradék lisztet is hozzá adjuk, majd a tojáshab negyedével simára keverjük. a többi habot óvatosan forgatjuk a tésztában. A tepsibe öntjük, és egyenletesen elsimítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt készre sütjük. Még melegen a sütőpapír segítségével feltekerjük, így hűtjük ki.
A tejszínhabot kemény habbá verjük. a csokit gőz fölött megolvasztjuk, és a tejszínhabot kanalanként az olvadt, de nem forró csokiba keverjük. Ha nem érezzük elég édesnek, adhatunk hozzá 1-2 kanál cukrot is. felhasználásig hűtőbe tesszük.
A kihűlt piskóta lapot óvatosan kinyújtjuk, és lefejtjük róla a papírt. a krém kétharmadát elsimítjuk a tésztán, a széleknél hagyva egy-két centi üres részt, lazán feltekerjük, ügyelve a krém ne nyomódjon ki a süteményből. A maradék krémet habzsákba töltjük, és csillagcsővel, szoros csíkokat húzunk a sütemény köré. Díszítésnek kis rózsákat, csillagokat tehetünk rá. A két végét ahol nem egyenletes a sütemény óvatosan levágjuk, hogy mutatósabb legyen.
Ez egy alap piskótatészta, akiknek nem szokott sikerülni piskótát sütni, ilyen lapokból is összeállíthat egy tortát. A hozzáadott víz, lehet szódavíz is, ami még lazít a tésztán.
Ha nincs otthon csoki, vagy félünk, hogy ellágyítja a krémet, egy kanál kakaóval helyettesíthető, oly módon, hogy a cukorral elkevert kakaóhoz, még folyós állapotú tejszínt adunk, annyit, hogy krémes állaga legyen, könnyebb lesz a habhoz keverni.Ha nincs habzsákunk, csak simán körbe is kenhetjük a süteményt, kis kakaóval, vagy reszelt csokival megszórva is mutatós.
Jó sütögetést
Jó étvágyat
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: