Katianyus süt-főz

Fatörzs, egyszerűen

WP_20160619_15_17_35_Pro

 

 

Ezt a süteményt nagyon egyszerű elkészíteni, még annak is sikerülni fog, aki nem tud piskótát sütni. Szinte percek alatt elkészül, ezért váratlan vendégeknek ideális. Amíg várjuk, hogy lefőjön a kávé, a tészta, és a krém összeállítható. Mire a társaság megissza a kávét, már meg is sült. Kis tere-fere, és már mehetünk is tölteni. a vendégek meglepetése garantált.

 

Hozzávalók:

Tésztához:

5 tojás

5 kanál cukor

4 kanál liszt /púpos/

1kanál kakaó

5kanál víz

csipet só

1kk kanál sütőpor.

 

Krémhez:

500ml tejszínhab

20dkg csoki

1-2 kanál cukor

 

Egy nagy gáz tepsit kibélelünk sütőpapírral. a sütőt bekapcsoljuk 170 fokra.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből, a csipet sóval, kemény habot verünk. A sárgájához adjuk a cukrot, és fehéredésig, de legalább 4-5 percig verjük, a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a kakaót és a sütőport, kanalanként adjuk a sárgájás habhoz, óvatosan beleforgatjuk, amikor már nagyon sűrűnek érezzük, hozzá adjuk a vizet, elkeverjük, és a maradék lisztet is hozzá adjuk, majd a tojáshab negyedével simára keverjük. a többi habot óvatosan forgatjuk a tésztában. A tepsibe öntjük, és egyenletesen elsimítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt készre sütjük.  Még melegen a sütőpapír segítségével feltekerjük, így hűtjük ki.

A tejszínhabot kemény habbá verjük. a csokit gőz fölött megolvasztjuk, és a tejszínhabot kanalanként az olvadt, de nem forró csokiba keverjük. Ha nem érezzük elég édesnek, adhatunk hozzá 1-2 kanál cukrot is. felhasználásig hűtőbe tesszük.

A kihűlt piskóta lapot óvatosan kinyújtjuk, és lefejtjük róla a papírt. a krém kétharmadát elsimítjuk a tésztán, a széleknél hagyva egy-két centi üres részt, lazán feltekerjük, ügyelve a krém ne nyomódjon ki a süteményből. A maradék krémet habzsákba töltjük, és csillagcsővel, szoros csíkokat húzunk a sütemény köré. Díszítésnek kis rózsákat, csillagokat tehetünk rá. A két végét ahol nem egyenletes a sütemény óvatosan levágjuk, hogy mutatósabb legyen.

 

Ez egy alap piskótatészta, akiknek nem szokott sikerülni piskótát sütni, ilyen lapokból is összeállíthat egy tortát. A hozzáadott víz, lehet szódavíz is, ami még lazít a tésztán.

Ha nincs otthon csoki, vagy félünk, hogy ellágyítja a krémet, egy kanál kakaóval helyettesíthető, oly módon, hogy a cukorral elkevert kakaóhoz, még folyós állapotú tejszínt adunk, annyit, hogy krémes állaga legyen, könnyebb lesz a habhoz keverni.Ha nincs habzsákunk, csak simán körbe is kenhetjük a süteményt, kis kakaóval, vagy reszelt csokival megszórva is mutatós.

 

Jó sütögetést

Jó étvágyat

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!