Katianyus süt-főz

Töltött karaj bundában.

WP_20160203_19_05_33_Pro

A rántott húst mindenki szereti, a töltött húsokat is általában. Én összeházasítottam őket. Ez a finom, és laktató étel, készülhet combból, vagy tarjából is.

Hozzá valók
4 szelet karaj
2 zsömle
2 főtt tojás
1 szelet füstölt szalonna
kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
Só, bors,
Petrezselyem
kakukkfű
kurkuma
Bundához
3tojás
liszt
zsemlemorzsa
Körethez
1 bögre rizs
só, bors
kurkuma
Petrezselyem.

A húsokat vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A zsömlét /lehet kenyér is/ beáztatjuk, vízbe. A két tojást keményre főzzük. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy kis serpenyőben kisütjük. Kiszedjük a zsírból, amibe a felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. A hagymát is kiszedjük a zsírból. A zsömlét kinyomkodjuk, és jól szétmorzsoljuk, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a zúzott foghagymát, a petrezselymet / szárított is jó/ kakukkfüvet, késhegynyi kurkumár, és összedolgozzuk. A zsömléhez adjuk a szalonnát, a hagymát és a felkockázott főtt tojást.
A húsokat kiterítjük, és mindnek a közepébe teszünk annyi tölteléket, amit bele tudunk göngyölni, két végüket, mint a töltött káposztát benyomjuk. Aki fél, hogy szétnyílnak a húsok, megtűzheti fogpiszkálóval. Az így elkészített rudakat, a szokásos módon bundázzuk, lisztbe, tojásba, és végül zsemlemorzsába forgatjuk. Közepesen forró, bő, olajban sütjük ki, hogy a közepe is át süljön.
Egy bögre rizst szűrőbe teszünk, folyó vízzel leöblítjük. Három kanál olajat felforrósítunk, átforgatjuk benne a rizst. Mielőtt színt kapna, felöntjük két bögre forró vízzel. Sót teszünk bele, borsot, késhegynyi kurkumát, és a petrezselymet. Tíz percig főzzük. Ekkor még van kis leve, levesszük a tűzről, jól záró fedővel letakarjuk, pár percre. Kompóttal tálaljuk, de savanyúsággal is finom.

A kurkuma kevésbé ismert fűszer Magyarországon. Ez a fűszer Indiából származik, ahol gyógyszerként is használják. Meg ízlelve enyhén csípős, a fahéj és a fűszerpaprika keverékére hasonlít az íze. Kis mennyiségben kiemeli az ízeket, és szép színt ad az ételnek.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!