Katianyus süt-főz

Karácsonyi habkarika.

WP_20151215_17_36_16_Pro

Így az ünnepek előtt mindenki lázasan készülődik, sülnek a mézesek, és az elmaradhatatlan habkarikák, ami a legtöbb karácsonyfán ott díszeleg, de a gyerekek, szeretik elropogtatni is. Szép színes habkarikákat lehet vásárolni is, de a nagy sütögetésben, legalábbis nálam mindig marad ki tojásfehérje, amit sajnálok kidobni. Szerintem kezdő háziasszonyok is bátran kipróbálhatják.

Hozzávalók:
2db tojásfehérje
20dkg porcukor
1 teáskanál citromlé

Elkészítés:
A tojásfehérjéket fém tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot a citromlét, és gőz fölött kevergetve felmelegítjük kb 70 fokra. / Akkor jó, ha az ujjunkat csípi ha belemártjuk./ Levesszük a gőzről és robotgéppel, lehet kézi habverővel is, kemény habbá verjük. Szép fényesnek kell lennie és a habverőről nem folyik le. Színezhetjük ételfestékkel. Habzsákba töltjük, csillagcsővel karikákat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsibe. Fontos, hogy a habkarikát nem sütjük, hanem szárítjuk. 70-80 fokra állítjuk a sütőt és másfél óra alatt készre szárítjuk.

Néhány tipp: Ha nincs habzsákunk, jó minőségű uzsonna zsacsi is jó, csillagcső helyett nagyon jól használható a tejszínhabos flakon kinyomócsöve. A hagyományos gázsütőknél a legalacsonyabb hőfokot válasszuk. Nem szabad hirtelen nagy hőnek kitenni a habkarikát, mert megrepedezik a külseje.

Jó sütögetést.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!