Katianyus süt-főz

Töltött fasírt, krumplipüré takaróban.

Fénykép0221

 

Mivel a párom nem szereti az édeset, valamit ki kellett találnom névnapjára. A töltött fasírt a kedvence ezért készült ez a különleges, és finom egy tál étel.

Hozzávalók : 1 kg darált hús
                         2db zsemle
                         1 fej vöröshagyma
                         2-3 gerezd foghagyma
                         2kanál olaj
                         5 kemény tojás+ 1 friss
                         só, bors, pirospaprika
                         ízlés szerint más fűszerek
    A püréhez : 1kg burgonya
                          15dk vaj
                          2dl tej /vagy főző lé/
                          só,
                          babérlevél, /elhagyható/

Amíg a fasírtot elkészítjük, a krumplit oda tesszük főni, egy kanál sóval. Bele dobjuk a babérlevelet. Aki nem szereti, a savanykás ízt az elhagyhatja

A zsemlét beáztatjuk, a húst összekeverjük a fűszerekkel.
A hagymát apróra vágjuk, az olajon megfuttatjuk, a zúzott foghagymával. Nem kell pirítani!
A zsemlét kinyomkodjuk, a hagymás olajjal a húshoz adjuk, ráütjük a tojást, és jól összedolgozzuk. Mehet bele snidling, petrezselyem levél, kurkuma, aki szereti, tehet bele majoránnát is.
Egy tűzálló tálba öntjük, a tetejét elsimítjuk, és forró vízbe mártott evőkanállal tíz mélyedést készítünk, amibe majd a félbevágott főtt tojások mennek. 180 fokon, kb 40 percig sütjük. Én fóliát szoktam rá tenni.

Amíg a hús sül elkészítjük a pürét. A főtt burgonyát összetörjük, a legjobb krumplinyomóval, mert könnyebb lesz vele dolgozni. Még forrón belekeverjük a vajat, és annyi tejet, /v. főző vizet/, hogy lágy maradjon, de ne folyjon.

Ha a hús megsült, a mélyedésekbe helyezzük a félbe vágott tojásokat. Nyomózsákból halmokat nyomunk a tetejére, vagy csak elsimítjuk, és villával csíkozzuk.
Visszatesszük a sütőbe és 10-15 perc alatt készre sütjük.
Savanyúság illik hozzá.

Jó főzőcskézést!
Jó étvágyat!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!